×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Beledigd door niet te stemmen

Beledigd door niet te stemmen


wat is men toch snel beledigd!

Wat is de wereld toch veranderd en wat is ons land veranderd.

Sinds de sociale media er is, zijn mensen grof en beledigend geworden. Door het niet “face to face” gesprek, zegt men dingen die normaal nooit zouden worden geuit, simpelweg vanwege het onbeleefde, maar ook omdat ben ziet en hoort wie het doet!

Zelf merk ik het vrij vaak. Misschien wel omdat ik zelf geen blad voor de mond neem. Ik blijf daarbij wel netjes, scheld niet en maak niemand belachelijk. Maar dat doet bijna niemand meer!

Ik kan er heel goed tegen als iemand een mening heeft, maar niet als iemand gaat schelden of degenererend gaat doen. Dat is flauw en oneerlijk, in mijn ogen!

Nu was er laatst een enquête over de SP. Ik ben een aanhanger van de SP, maar bewust geen lid. Ik heb geloofd in hun ideeen en in hun verhaal. Ik stemde altijd op de partij! Maar de laatste keer heb ik gewoon helemaal niet gestemd.

Normaal gesproken zou ik SP gestemd hebben, maar het “Brusselman” filmpje deed me besluiten om niet te stemmen.

Een andere partij had niet mijnvoorkeur, maar deze keuze liet me twijfelen aan de belofte van de SP. Het was niet zoals ik voor ogen had en mijn besluit was daar dan ook naar.

De enquête stond dan ook op de pagina van de SP op Facebook. Ik reageerde erop, door te vertellen wat mij er toe dreef om niet te stemmen.

Er was iemand heel erg boos, want door mij was de EU zetel weg, een ander was boos want dat ik om zo’n stom filmpje niet op de SP had gestemd was raar!

Het bleek dus eigenlijk helemaal niet zo’n sociale omgeving te zijn, waarin ik me bevond.

Ach, zo erg was het niet, mijn stem ging vroeger heel vaak verloren, net zoals bij heel veel mensen het geval is. Ik weet heel zeker dat er een groep mensen is, die totaal niets van de politiek af weet en dus nooit stemt. Die mensen zouden juist meer voorlichting moeten krijgen over wat er in de politiek gaande is en wat hun belangen zijn.

Het was nooit mijn prioriteit tot ik op een dag van mijn manager hoorde hoeveel belang het had om SP te stemmen. Ik werkte toen in de zorg en het was, toe al(2003) nijpend in de zorg! Hij adviseerde om op Agnes Kant te stemmen, juist ook, omdat zij een vrouw was die wist hoe ze de aandacht moest trekken. Ik volgde dat advies!

Vanaf toen gen ik me gaan verdiepen in de politiek en liet ik mijn stem hooit verloren gaan! Nee, ik heb één keer geen SP gestemd, maar PVV! Dat was een bewuste keuze. Daarom word ik geen lid van een partij, want er zijn af en toe veranderingen binnen de partij waar ik me niet mee kan identificeren. Maar over het algemeen ben ik een SP-er.

Jammer dat je dus je ideeen niet kunt ventileren en je mening niet kunt geven, zonder dat je erop wordt afgerekend.

Wat de toekomst brengt, over het algemeen, ik heb er een hard hoofd in dat het een socialere wereld wordt. In de laatste 10 jaar is het sociale behoorlijk verdwenen. Niemand is nog met een ander bezig. Iedereen leeft voor zichzelf. Komt dat door deze regering? Is het verschil tussen arm en rijk al zo groot? Is het samendoen nu veranderd in individueel vechten voor het eigen bestaan?

Ik hoop op verandering, op tegenstand van wat er zich afspeelde in Den Haag! Niet bezuinigen op pensioenen, niet mensen laten creperen van de honger, geen armoede meer en geen voedselbanken meer in het “rijke” Nederland. Ik hoop dat de zorg voor iedereen toegankelijk blijft, geen hoge kosten voor chronisch zieke mensen en zeker geen eigen risico meer! Het is toch zot dat ziek zijn wordt bestraft?

En ja, mensen die werkeloos zijn zouden werk moeten accepteren, wat het ook is, als het aansluit aan de opleiding en anders zou het resterende loon moeten worden aangevuld! We moeten geen arbeidsmigranten aanhalen als we dat talent zelf in huis hebben en de echte vluchteling barmhartig opnemen.

Maar ja, dat vind ik......

Dat is mijn mening, wat is de jouwe?
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties