×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Warmteprotocol in de komende jaren

Warmteprotocol in de komende jaren


Het begin van de warmte in ons land us begonnen. Hysterisch worden de warmteprotocollen uit de kast gehaald. Maar wordt het geen tijd om het warmteprotocol gewoon als standaard in te stellen?

Scholen passen zich deels aan, hoewel niet elke school dat doet. Het is ook nogal een geregel voor de ouders en wat heeft het eigenlijk voor meerwaarde? Een goede airconditioning is toch de goedkoopste en zinvolste oplossing lijkt me. Het protocol kan wel aangepast worden wat extra vocht en pauzes aangaat, maar verder hoeft er niets te veranderen, mijn inziens.

Ook in de tehuizen, waar ouderen en zieken verblijven is een goede klimaatbeheersing, binnen het huis, de veste oplossing, net als het toedienen van extra vocht.

Wel is het belangrijk mensen met een zwakke gezondheid en kinderen niet buiten in de zon of op een terrasje te zetten. Binnen is het aangenaam koel en op het terras veel te warm!

Ook dieren moet je beschermen tegen de extreme warmte. Zelf laten beslissen waar ze het liefst zijn, binnen op een koele of buiten in de schaduw. Voldoende water geven en bij extreme warmte niet op de hete straat of tegels laten lopen. De voetzooltjes kunnen daardoor verbranden. Niet laten rennen, een hond heeft geen zweetklieren dus koelt zijn eigen lichaam niet.

Leg voor de hond een natte handdoek buiten waarop hij kan gaan liggen. Leg geen natte handdoek op de hond!

Verder zullen we eraan moeten wennen dat deze weersomstandigheden normaal worden, dus ook het hitteprotocol zou gewoon standaard moeten zijn en overal gelijk!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties