×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Mijn werk deel 3

Mijn werk deel 3


We waren intussen al 3 dagen werkeloos toen er een vriend belde dat ze bij de stokkenfabriek personeel zochten omdat er iemand weg ging. Nou dat is niet verkeerd dacht ik. Ik het telefoonnummer opgezocht en gebeld .Goedemiddag ik heb gehoord dat jullie mensen zochten ? Dat klopt klonk er aan de andere kant van de lijn. Hoe oud bent u. Ik was 17 jaar. Heb je wel eens met hout gewerkt . Nee was mijn antwoord maar alles is te leren natuurlijk. Ik wilde aan de slag. Nou dan verwacht ik je 6 november (1989)  en kun je aan de slag . Was helemaal heppy de peppy. Ik had weer een baan. Twee maanden proeftijd en daarna vaste dienst. Die maandag ging op de fiets naar me werk. Mijn eerste werkzaamheden was haakjes in vlaggenknoppen draaien.Ze maakte daar vlaggenstokken. Eerst een klein stukje indraaien en daarna met een machine de laatste slagen . De dag vloog om. Prachtig ik had het naar me zin. Dag 2  moest ik vlaggenstokken trekken. Nou denkt u natuurlijk pardon wat zegt hij nu. Ga ik maar even uitleggen. Een stok van twee meter en daar moest een plastic mantel opgeschoven worden .Een hele grote witte soort tuinslang van 200 meter dat werd uitgerold en toen werd er lucht op gezet. Met twee man de 1 houd de stok vast en de andere schoof het plastic er om. Ik pakte de plastic slang over en trok hem naar het einde van de stok en de andere sneed hem af met een groot broodmes. En het plastic krimpte om de de stok. En was de stok bijna klaar. Er moest moest nog een tepel op. Zo noemde wij dat. Een pen waar de knop op geschoven moest worden. Ik leerde snel en heb er zo duizenden gemaakt. Dag 3,4 en  5 zal ik beschrijven in deel 4 want toen is het ook het nodige gebeurt waar ik op de dag vandaag nog aan herinnerd wordt . 

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties