×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


300     Verbazing.

300     Verbazing.


Steeds weer verbaas ik mij over de aangeboden spirituele ontwikkelingen van de mens. Cursussen, workshops,inwijdingen, methodes om te helen, medium schap, paragnosten en nog vele anderen aanbiedingen.

En voor 98% van wat wordt aangeboden is de bedoeling om anderen te helpen, maar waar mee? Zodat ze weer verder kunnen gaan met het jachtige leven en om maar niets te moeten missen, moet de genezing of het aangeleerde direct werken.

Er zijn heel weinig mensen die onderzoek doen hoe deze opleidingen werken, waar het vandaan komt en wat het werkelijk inhoud en het allerbelangrijkste wat doet het bij jezelf.

Er is een simpele regel, het licht heeft niets nodig, het duister heeft alles nodig.

Door te kijken naar inwijdingen, handelingen en rituelen is de vraag waar is dit nodig voor, waarom moet je symbolen gebruiken.

De uitleg is altijd dan worden de energieën versterkt om te helen. Dus als je vanuit het licht werkt wat vele geloven dat ze daaruit werken omdat het uit het hart gedaan wordt, met een positieve instelling doen, dan heb je dus rituelen, symbolen en andere handelingen nodig.

Nou hier valt misschien iemand iets op of niet?

Nou waarschijnlijk niet dus, eigenlijk hebben we niemand nodig om zichzelf te genezen, behoudens een arts voor gebroken botten en aanverwante zaken. Het is onze leefstijl die ons klachten geeft want als je iets mankeert, hulp zoekt, advies krijgt en dat een poosje opvolgt, maar ondertussen gewoon door leeft met alle dagelijkse dingen die je normaal ook deed dan veranderd er helemaal niets.

Als dit gezegd wordt is het vaak ja maar bij mij heeft het geholpen, maar hoelang of wat heb daarna voor klacht gekregen. Wij leggen geen verband met de klachten onderling, een pijnlijke knie die geneest en na een paar maanden pijn aan de elleboog daar zal niemand een verband leggen met de knie van toen. De mentale achtergrond is bij beide dezelfde boodschap.

Verbazingwekkend dat mensen gewoon maar aannemen dat het allemaal goed is en dat alles zal werken, een bekende kreet is baat het niet dan schaad het niet. Maar klopt dat dan wel hebben wij dan niet in de gaten wat er met ons gebeurt, lichamelijk en geestelijk? Nee, we staan er totaal niet bij stil, een voorbeeld waarbij heel veel gebeurt maar waar we totaal niet bij stil staan.

Een inwijding wat gebeurd daar precies, rituelen en symbolen worden er gebruikt, een ritueel is een bepaald proces met vele woorden, gezang en aanroepingen. Maar wat wordt er aan geroepen? Wat wordt er wakker gemaakt om naar jou toe te komen? Dan symbolen die heel vaak gebruikt worden om bv. je energie, je handelingen te versterken, maar waar komt die kracht vandaan, wie heeft de controle erover, jij? Nee totaal niet, degene die de inwijding verzorgt? Nee ook niet, een onbekende energie, entiteit die gebruikt maakt en wordt geroepen om jou te begeleiden en te versterken. Nu zal de opmerking komen van maar ik voel iets, er gebeurd iets, ik heb resultaat, wat denk je nu zelf dat als er niets zou gebeuren het recht had om te bestaan? Er gebeurd altijd iets maar waar komt het vandaan, wie geeft het jou?

Dan komt de volgende opmerking vanuit het licht, een Engel, gidsen en ik weet het zeker ik werk vanuit het licht.

Ook hier weer wie is dat dan en welk licht is dat? We nemen dus gewoon maar aan dat degene die het aanbied weet wat die doet, maar ook die weten totaal niet waar ze mee bezig zijn.

Dan het volgende ik doe er niets meer mee en dan denk je dus dat het ritueel en de symbolen niets meer doen? Nou die blijven actief die zitten verankerd in jou energie en het ritueel is verbonden met degene die is opgeroepen.

Maar ook hier is er de simpele regel van toepassing, het licht heeft niets nodig, het duister heeft alles nodig.

Conclusie is dus dat rituelen en symbolen vanuit de duistere kant van de aarde, het leven zelf komt. Alles is verzonnen, bedacht en doorgegeven vanuit de duistere kant om dat het aardse handelingen zijn en deze nooit vanuit het licht kunnen komen.

Dus ook als je niets er mee doet of er wel wat meedoet, je weet en begrijpt totaal niet waar je mee bezig bent.

Je neemt gewoon aan dat het goed is, de gevolgen die zijn voelbaar maar vanuit beide kanten licht en donker, het duister, zal je succes brengen maar ook tegenspoed, zo wordt te allen tijde op het verkeerde been gezet.

Op deze manier is ons ego de grote winnaar, denkgeest gaat er volledig met mee.

Al werk je nog met de mooiste bedoelingen en intenties je bent door het ritueel en de symbolen vast gezet en daardoor heb jij geen controle op je handelingen meer.

Kan je deze verwijderen, ja maar dat kan je niet zelf omdat jij onder controle staat.

Liefde is orde en genezing, duisternis is chaos en wanorde.

R v Meerten

19-06-2019

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties