×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Moet je als Konmari consultant Witte kleding aan ? #Mariekondo

Moet je als Konmari consultant Witte kleding aan ? #Mariekondo


Ik was net op het boeiende YT kanaal van Marie Kondo en mij viel op dat alle consultants wit dragen. Kijk zelf maar:

Overzicht interviews Konmari consultants

Ik begrijp wel waarom Marie Kondo graag wit draagt. Het staat voor vredig, schoon, proper, smetteloos, rust, maagdelijk en ook onschuldig. Haar consultants schijnen haar, althans voor het YT kanaal daarin te volgen. Maar ik krijg er een beetje Baghwangedachtes bij. De kleur wit is haar handelsmerk, ze is een soort 'huisopruimdokter'.

Best saai en klinisch. En volgens de kleurpsychologie nederigheid en kalmte. Alsof je niet kleurrijk kunt zijn als huisopruimer.

Ik moet wel zeggen dat de witte kleding die ze draagt, van goede smaak getuigt. Vooral haar witte kimono. Ze heeft leuke strakke jasjes en ook leuke mouwloze bloesjes waarbij je haar schouders ziet. Ook draagt ze mooie witte jurken. En als ze tshirts draagt dan is dat geen slap shirtje, maar een stevig shirt met een leuk ribbeltje erin.

Als dat haar handelsmerk is, dan is het geen slecht idee als consultants ook gaan voor het lieflijke wit. Tenslotte vertegenwoordigen ook zij Konmari Inc. Je kan er nooit een flater mee slaan. Het is beter dan in een vreselijke drukke print in een chaotisch huis verschijnen.

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties