×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Marie Kondo's Kledingvouwtechniek Is Niet Uniek ?

Marie Kondo's Kledingvouwtechniek Is Niet Uniek ?


Het antwoord is nee.

Al in 2008 uploadde Linda Koopersmith filmpjes waarin ze laat zien hoe je sokken, slips, spaghettitops tot kleine pakketjes vouwt die je rechtop kunt zetten in je ladeverdelers / lades.

Uiteraard kunnen meerdere mensen op dezelfde ideeen komen. Ik zeg ook totaal niet dat Marie Kondo dit van haar heeft. Het is een logische manier van je kleding vouwen indien je meer kwijt wilt in je la of meer overzicht wilt. Maar je moet er maar op komen.

En behalve Linda en Marie zullen er misschien ook anderen zijn geweest die deze vouwtechniek demonstreerden. Marie heeft het gepopulariseerd mede door haar mystieke, popperige, schattige, exotische uitstraling.

Het is een prettige manier van vouwen van bepaalde kledingstukken. Niet voor bloezen, want daar komen dan kreuken in. Die kun je beter uithangen. Maar voor kousen, boxershorts, t-shirts en tops enzovoorts is dit een uitkomst.

Op Linda's site staat overigens:

It was in 1991, that I invented the upright folding technique, that many people all over the world now use. Desperate to keep my two year old's drawers neat and tidy, I began to place her folded garments upright. By doing so, I created what I now call the birds eye view.

Het kan zijn dat de Konmari Folding Method net even anders is. Maar uniek is het niet. Het lijkt me frusti om te zien dat iedereen deze vouwmethode toeschrijft aan MK terwijl je zelf al sinds 2008 op YT deze methode hebt laten zien. Maar zo gaat het vaak. Iemand bedenkt iets, een ander komt er jaren later ook mee, het slaat aan en die krijgt alle credit in plaats van de originele bedenker.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties