×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Hoe weet ik dat het tijd is om kleding weg te doen?

Hoe weet ik dat het tijd is om kleding weg te doen?


Zo Weet Ik Dat Het Tijd Is Om Kleding Weg Te Doen


Mijn slaapkamer was vandaag weer ontploft. Ik ben bezig om te veranderen van een huishoudslons in een huishoudtopper. Dus ging ik op een mooie zonnige dag weer aan de gang. Ik heb al mijn kleding uit de kast getrokken en heb alles door mijn handen laten gaan.


Hoe weet ik dat het tijd is om kleding weg te doen?

  1. Als het niet meer in de kast past of op mijn kledingrek of in mijn ladenkasten. Als mijn kasten dus uitpuilen, dan weet ik dat ik drastisch moet gaan minimaliseren.
  2. Als het versleten is of beschadigd of als het is gaan pluizen, uitgerekt is. Of verkleurd is met vlekken die er nooit meer uitgaan.
  3. Als ik het nooit aantrek. Mijn smaak verandert continu. Wat ik gisteren mooi vond, vind ik morgen misschien wel helemaal niks.
  4. Als ik vind dat het uit de mode is of niet meer mooi en eigenlijk niet mijn smaak. Dit lijkt op punt 3, maar vaak genoeg draag ik dingen die niet mijn smaak zijn, omdat het makkelijk is en ik haast heb in de ochtend. Ook heb ik de gewoonte om me 's middags om te kleden en dan pak ik wat comfortabel is. Ik moet dus echt op een alerte manier naar mijn kleding kijken.
  5. Als ik er moeilijk combinaties mee kan maken. 

Ik wil de hoeveelheid kleding beperkt houden omdat ik anders niet eens meer weet dat ik bepaalde dingen heb en er niet aan toekom om ze te dragen. En dat is zonde. Verder wil ik er graag goed uitzien dus ik wil alleen goede, mooie flatteuze kleding. In mijn geval is dat meer jurken, meer rokken, geen tshirts, maar bloezen.

Het verbaast me iedere keer weer dat ik toch weer een volle vuilniszak aan kleding heb om weg te geven of weg te gooien. Velen verkopen hun kleding op sites als Marktplaats of Facebook. Dat is ook een goed idee uiteraard. Zelf deponeer ik alles in de kledingbak.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties