×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Dat hoor je toch allemaal te weten

Dat hoor je toch allemaal te weten


Het was weer eens zover onze tante Jeanne kwam ons met een bezoek verblijden. Op zich een heel lief mens en ze is van harte welkom. Het enige minpuntje is dat ze van alles en iedereen echt alles wil weten. Zeg je uit jezelf niet zoveel dan weet ze op verbluffende wijze toch alles bij je los te peuteren. Ook al wil je eigenlijk niet alles zeggen. Maar goed tante Jeanne kwam langs en we hadden sinds een week of drie nieuwe buurtjes. Overigens hele aardige mensen. Maar we hadden er verder nog niet echt mee gesproken omdat hun nog zo druk bezig waren met verbouwen en inrichten. Zoals altijd viel Tante Jeanne neer in een stoel. Omdat het goed weer was zaten we buiten. en het gesprek begon gelijk waar ik al die plantjes gekocht had en wat ik daar voor had moeten betalen. Natuurlijk gaf ze mij en mijn man uitgebreid tips over de verzorging. (Altijd leuk die tips). Vervolgens viel haar oog op de nieuwe buurvrouw die druk bezig was met de schuurdeur schilderen. "wie is dat riep Tante Jeanne". dat is onze nieuwe buurvrouw gaf ik als antwoord. Vervolgens werd er een heel vragenvuur op ons afgevuurd over de buurvrouw. Wat doet ze voor werk wat verdient ze daar mee. Wat ze voor het huis betaald hadden en tot slot moest ze ook nog even zeggen dat de buurvrouw niet kon schilderen. Ja onze tante Jeanne heeft volgens haar eigen woorden overal verstand van.

Dat hoor je toch allemaal te weten

Omdat ik op al haar vragen geen antwoord kon geven werd ze een beetje kribbig. Ze zei kind je moet nog veel leren want dat hoor je toch allemaal te weten. Ik heb maar wijselijk mijn mond gehouden. Ik denk daar namelijk heel anders over dan tante Jeanne. ik ben meer van leven en laten leven en ik hoef niet alles te weten. Laat iedereen toch in alle rust zijn of haar leven leiden en wil iemand iets delen prima maar ik ga echt niet iemand helemaal uithoren. Overigens is dat het enige minpuntje en ik weet er prima mee om te gaan na al die jaren. Tante Jeanne is altijd welkom en ik denk altijd maar zo iedereen heeft zo zijn eigenaardigheden.