Hans
Hans
Overwinning voor de Europese cultuur of zwarte dag voor de vrijheid op internet?
Auteursrechtenrichtlijn Een vernieuwing van het auteursrecht vormt het Europese antwoord op de machtige internetreuzen uit de VS. De weerstand ertegen toont hoe Europa worstelt met het digitale tijdperk.
26-03-19 17:27
Hans
Hans
Filosoof Alain Badiou pleit voor nieuw soort communisme: 'Misschien is enige mate van geweld onvermijdelijk'
'Zolang je het kapitalisme niet uitroeit, zul je ook geen oplossing vinden voor het klimaatvraagstuk', zegt Alain Badiou. De vooraanstaande linkse Franse filosoof spoort jongeren aan om de wereld echt en diepgaand te veranderen.
26-03-19 17:26
Henkjan de Krijger
Henkjan de Krijger
Zwarte dag voor #internetvrijheid #artikel13

Het Europese Parlement heeft een omstreden auteursrechtenwet goedgekeurd. Hierdoor zijn techbedrijven verplicht om bestanden die door gebruikers online worden gezet voortaan te controleren op auteursrechtelijk beschermd materiaal. Dit heeft waarschijnlijk grote gevolgen voor populaire websites zoals Dumpert.


De wet werd aangenomen met een meerderheid van 348 Europarlementariërs, 274 parlementariërs stemden tegen. Een voorstel om het parlement te laten stemmen over het schrappen van twee omstreden artikelen in de wet haalde het net niet. Een krappe meerderheid van vijf stemmen stak daar een stokje voor.


Uploadfilter en linktaks
De wetswijziging is omstreden omdat grote internetplatforms zoals YouTube, Facebook en Instagram aansprakelijk worden als gebruikers auteursrechtelijk beschermde filmpjes, foto’s of muziek uploaden. Dit wordt geregeld in Artikel 13. Tegenstanders vrezen dat ook ander materiaal wordt tegengehouden door 'uploadfilters' van internetbedrijven en dat er zo censuur ontstaat.

https://www.bright.nl/nieuws/artikel/4655276/auteursrechtwet-copyrightwet-europees-parlement-aangenomen
26-03-19 16:18
Filosoofje
Filosoofje
Iets goeds uit Brussel?
26-03-19 14:17
Henkjan de Krijger
Henkjan de Krijger
Ik denk dat ik meer heb nagedacht over #RobertMueller dan Robert Mueller zelf”, vertelt Graff telefonisch.
26-03-19 13:19
Henkjan de Krijger
Henkjan de Krijger
Aanstaande zondag is het Het #Plastival in Nijmegen - hét gratis festival voor een wereld zonder wegwerpplastic. Vol muziek, workshops voor alle leeftijden, talks, films, kunst, een plastic vrije markt en vegan foodtrucks. Én natuurlijk deze prachtige natural branded biologische producten! 😍😁
26-03-19 13:15
Ingrid Tips en meer
Ingrid Tips en meer
#liedjevandedag
26-03-19 13:06
lekkerereceptenvoor2
lekkerereceptenvoor2
Het begin van een nieuwe landingspagina is gemaakt. Snel zullen meer recepten volgen. Op deze pagina staan recepten die je kan gebruiken wanneer je een dag geen vlees wil eten. Flexitarische recepten dus.
26-03-19 11:30
Meer