×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Dag van de kampvuurmuzikant 2019

Dag van de kampvuurmuzikant 2019


Zaterdag 22 juni was het weer zover op 19 locaties in het hele land werd er weer muziek gemaakt en gezongen bij het kampvuur. Voor mij was dit jaar weer het natuurkampeerterrein Landgoed Old Putten  bij Elburg het dichtst bij. En op deze mooie dag kon ik er op de elektrische fiets naartoe. Om nog even van Elburg zelf te genieten ben ik op tijd op pad gegaan, een salade mee om onderweg te kunnen picknicken. Onderweg fladderde er veel distelvlinders rond, Veel zaten op het fietspad en ik was af en toe bang dat ik er over een heen zou rijden. (Gelukkig niet gebeurd.) In Elburg aangekomen ben ik direct het oude stadje in gefietst, dat kan niet met de auto, heerlijk dat ik niet op zoek hoefde naar een parkeerplaats. Heel toevallig zag ik een bordje staan met kruidentuin, interessant.  

Hier staat geen naam bij, maar het is familie van de komkommer. 
 

Dat was genieten, wat een rust en prachtige planten en leuk nog twee vlinders op de plaat gezet.

Ook hier zijn distelvlinders. De nectar van de lavendel smaakt ook goed. 

Kan het een dwergstip spanner zijn?

Ik fiets verder richting het landgoed, want daar is ook nog een pad wat ik wil verkennen. En misschien vind ik een plekje om te picknicken. 

Op het ooievaarsnest staan ze met z'n vieren te dringen. 

Jammer dat je hier niet in mag. Het ziet er lekker wild uit achter het hek.

Nergens een bankje natuurlijk. Gelukkig heb ik een matje om op te zitten meegenomen en ik installeer mezelf op een stukje gras langs het pad. 

Terwijl ik zit te eten zie ik deze kever worstelen. Af en toe fladdert er een distelvlinder langs en er gaat heel even een mooie blauwe platbuikman (libelle) op het pad zitten.  Jammer die wil niet op de foto. Ik kan niet te lang rond blijven hangen wil ik op tijd zijn voor het eerste optreden, dus een andere keer maar weer verder kijken. Op de camping aangekomen wordt ik netjes naar het kampvuur gebracht waar de mannen van Green Tea & Chocolate al een beetje staan te oefenen. Ik zoek een geschikte boomstronk uit en ga strategisch zitten om straks te kunnen filmen. Ondertussen schuiven er steeds meer campinggasten aan en wordt het heel gezellig. 

Green Tea & Chocolate zong mooie folk liedjes met teksten om over na te denken.

De jonge meiden  en één ritmische knul van Sizzle zongen mooie popliedjes. Ze kennen elkaar van de muziekschool Pop Rock Factory en spelen nog niet eens zo heel lang samen, maar het is heerlijk om naar ze te luisteren.

De drie country muzikanten van West en Merk speelden vooral eigen geschreven nummers en brengen binnenkort een CD uit.

Tot slot nam Reynaldo Maduro het podium en zong wat mooie zelfgeschreven liedjes en gaf het startsein met z'n allen mee te doen met bekende nummers.

En het kampvuur was klaar voor de marshmellows. 

Het was ondertussen 10 uur geweest, dus ik moest maar weer eens aan de terugweg beginnen. Op zoek naar een toilet liep ik over een mooi paadje langs het water, even een foto gemaakt.

Heel de terugweg fietste ik richting de mooie rode lucht. Wat een uitzicht!

Wil je nog meer blogs lezen of er zelf een maken?

Kom ook bij Yoors het leukste platform op internet zonder reclame. Een gratis account heb je zo gemaakt via onderstaande link.

Aanmelden.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties