×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Sam Kerr mist penalty; Australië naar huis

Sam Kerr mist penalty; Australië naar huis


Australië - Noorwegen; een spannende wedstrijd

In de achtste finales van het WK Vrouwenvoetbal in Frankrijk keken we gisteravond naar een spannende wedstrijd tussen Australië en Noorwegen. Er gebeurde veel...

Er waren kansen over en weer. Er was contact met de VAR, de bekende video scheidsrechter op afstand. Er waren gele kaarten en zelfs een rode. Rood was er voor de Australische verdedigster Kennedy, die een Noorse aanval op letterlijk hardhandige wijze onderbrak.

Na 90 minuten stond er op het scorebord een 1-1 eindstand. In de volgende verlenging werd niet gescoord. Dus volgde er een penaltyserie.

Penalty Sam Kerr mist doel

Een penalty missen kan altijd. Daar hoeft niemand zich voor te schamen. Geen mens is immers perfect; ook de beste voetballers niet.

Dat de tweede penalty van Australië het doel niet inging... Dat was gewoon een mooie redding van de keepster van Noorwegen. Kan gebeuren... ☺

Maar de eerste Australische penalty was van de ster en aanvoerder van het Australische team, Sam Kerr. Alle ogen waren op haar gericht. Zou zij Australië naar de volgende ronde kunnen helpen? 

Als ze het doel als een soort rugbydoel zag, was het een mooi schot. Maar ja, dit is voetbal. De bal verdween vanaf de penaltystip hoog in de lucht en daarmee ging de Australische droom in rook op. Jammer, maar helaas voor Sam Kerr en haar team. Australië is naar huis. Noorwegen blijft in de race. 

Zo blijkt maar weer: successen in het verleden in je vak (als voetbalster) zijn geen garantie voor continu succes...

 

Deze korte blog is geënt op een bericht op een Engelstalig nieuwsbericht stuff.co.nz. De link staat in de tekst hierboven...
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties