×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Cake recept

Cake recept


Als je cake gaat maken heb je een goed cake recept als basis nodig. Zeker als je de eerste keer het cake recept gaat gebruiken, is het goed om je aan de juiste ingrediënten en hoeveelheden te houden. Als je “ervaren” bent met het cake recept dan kun je altijd het een en ander veranderen.

We hebben voor jou een goed cake recept uitgekozen zodat je een heerlijke cake kunt bakken. Het is eenvoudig om te doen, maar ook erg leuk. Je kunt wel een cake halen in de winkel, maar het is leuker als je zelf de complimentjes krijgt als je een goed cake recept hebt gebruikt! Ook als je klaar bent met het cake recept dan wordt het heerlijk, de lucht van de cake in de oven. Genoeg redenen om dus zelf met het cake recept aan de slag te gaan!

Cake recept, de basis

De basis bij het cake recept bestaat uit boter, bloem, eieren en suiker. Je hebt een oven of een magnetron nodig (met ovenfunctie), ook een cakeblik kan niet gemist worden. Verder heb je niet zoveel nodig voor het cake recept. Maar in welke hoeveelheden en hoe ga je te werk? Dit leggen we je stapsgewijs uit in ins cake recept.

Ingrediënten cake recept

Om een heerlijke cake op tafel te zetten voor je gasten, heb je de juiste ingrediënten nodig voor het cake recept. Het volgende heb je nodig voor het smaakvolle cake recept:

 • 200 gram boter (roomboter of margarine)
 • 200 gram suiker
 • 4 eieren

Keukenspullen cake recept

Om het jezelf een stuk gemakkelijker te maken kun je het beste een cakeblik gebruiken en een oven. Ook een mixer kun je goed gebruiken, zodat je alles goed door elkaar kunt mengen.

Bereidingswijze cake recept

Voor de voorbereidingen van het cake recept is het van belang dat je de boter op kamertemperatuur zacht laat worden. Hoe ga je te werk bij het bereiden van het cake recept?

 • Je neemt een grote kom en daar doe je boter en suiker in.
 • Meng de boter en suiker goed door elkaar met een mixer (kan eventueel ook met de hand als je niet over een mixer beschikt).
 • Voeg vervolgens een voor een de eieren toe, meng het door de boter en het suikermengsel tot alles goed is opgelost.
 • Is het een mooie gladde massa? Doe er dan wat bloem bij en meng ook de bloem door het mengsel heen met de mixer.
 • De oven kun je nu voorverwarmen op 160 graden.
 • Het cakeblik kun je alvast invetten met een beetje boter. Daarmee zorg je er voor dat de cake straks gemakkelijker loslaat uit het blik als deze is opgelost.
 • Bestrooi de wanden en de onderkant van het cakeblik ook met een beetje bloem.
 • Doe het cake mengsel nu in de vorm en zet hem in de oven voor ongeveer 60-70 minuten.

Tip cake recept

Als je wil weten of het cake recept klaar is, kun je een satéprikker nemen en er in prikken (in het midden van de cake). Als er niets aan de prikker zit dan is de cake gaar en ook goed gebakken. Wil je graag wat variëren met je cake recept? Dit kan, dan kun je eens 150 gram gewassen en gedroogde rozijnen toevoegen aan het cakedeeg voor een rozijnencake. Maar je kunt ook een sinaasappelcake maken of een chocoladecake. Hoe zoet je de cake gaat maken, kun je zelf bepalen door de ingrediënten van het cake recept aan te passen en het een en ander hier aan toe te voegen voor nog meer smaak aan je cake.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties